Heijmans Vastgoed

ask Us over "koop"

Hieronder staan een aantal veel gestelde vragen, we hopen je met de antwoorden op weg te helpen.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een koopappartement?

In onderstaande stappen leggen we je graag uit hoe jij je kan inschrijven voor een appartement.

Stap 1: Maak een account aan door je hier aan te melden. Heb je al een account aangemaakt? Ga dan gelijk naar stap 3.

Stap 2: We sturen je direct een e-mail met een link om je account te activeren.

Stap 3: Je kunt nu inloggen in jouw Your Urban Space account.

Stap 4: Klik in jouw account op ‘Inschrijfformulier’.

Stap 5: Vul alle gegevens in en onderteken het inschrijfformulier digitaal om de inschrijving te voltooien.

Als een vensterbank is beschadigd, wordt die dan vervangen?

Nee, dergelijke beschadigingen worden niet hersteld. Dit pak je op tijdens het klussen na de oplevering.

In sommige appartementen hangt er een wastafel in de slaapkamer. Blijft die hangen?

Wastafels worden verwijderd in alle appartementen. We doppen de leidingen veilig af.

Worden de hekwerken van de balkons vervangen en hoe worden de vloeren van de balkons?

De balkons worden voorzien van een nieuw hekwerk. Het balkon aan de voorgevel op de 4e verdieping krijgt een nieuw hekwerk en privacyscherm. De balkonvloeren aan de achterkant worden waar nodig gerepareerd en voorzien van een nieuwe coating.

Wat wordt er gewijzigd aan de gevels?

Het bestaande keimwerk wordt hersteld en geschilderd, de raamkozijnen worden aan de buitenzijde gereinigd en de draaiende delen worden aan de buitenkant geschilderd. Bovendien wordt de huidige beplating grotendeels vervangen voor stucwerk. De gevelkozijnen, de buitenkozijnen en deuren ter plaatse van de begane grond worden nieuw geplaatst.

Wordt het dak vernieuwd?

Op het dak komt een isolatiesysteem wat op afschot wordt gesmeerd met hierop een bitumineuze of kunststof dakbedekking, zonder ballast laag van grind en/of tegels.

Worden de buitenkozijnen van binnen en van buiten geschilderd?

Van de buitenkozijnen worden alleen de draaiende raamkozijnen van buiten geschilderd. Aan de binnenzijde blijft alles onbewerkt.

Worden de raamkozijnen en de beglazing vervangen?

De huidige raamkozijnen en beglazing blijft gehandhaafd. Slecht functionerende draaiende delen worden gangbaar gemaakt en wanneer er barsten in de beglazing zitten dan wordt de beglazing vervangen. Aan krassen in de ramen wordt niets gedaan.

Hoe is de toegang tot het gebouw?

De toegang van het gebouw is via de entrees op de begane grond of via de ingangen aan de achterzijde van het gebouw. Bezoekers kunnen alleen via de entrees binnenkomen. In de entreepui wordt een postkasten-unit met huisnummering en bellentableau opgenomen.

Hoe wordt de begane grond uitgevoerd?

Op de begane grond komen 3-kamerappartementen met een eigen voor- en achtertuin. Deze krijgen een groene haag in de achter- en voortuin tot respectievelijk de openbare stoep en achtergelegen gemeenschappelijke achtertuin. In de voortuin wordt een bestraat pad aangebracht tot de voordeur.

Hoe wordt de gemeenschappelijke tuin aangelegd?

De contouren van de gemeenschappelijke binnentuin worden aangelegd. Uiteindelijk bepalen de bewoners zelf welke concrete invulling zij aan de tuin geven. Diverse thema's zijn te bedenken. Voorbeelden zijn een wilde tuin, een buurtmoestuin en een ontmoetingstuin. In de ontmoetingstuin zijn een BBQ spot, diverse picknicksets en vaste sporttoestellen een idee om toe te passen.
kun je je fiets stallen?
de achterzijde worden houten (fietsen-)bergingen gebouwd. Voor elk appartement is er plaats voor 2 fietsen.

Hoort de ruimte tussen de fietsenbergingen bij het portiek of bij de gemeenschappelijke binnentuin?

Direct achter het portiek liggen de portiektuinen. Dit is het gebied tussen de fietsenbergingen. deze worden voorzien van bestrating. Eventueel kunnen de bewoners dit stukje zelf verder inrichten. Uiteraard altijd in overleg met de medebewoners en VVE.

Als je een appartement koopt op een van de verdiepingen. Wat is er dan allemaal nieuw?

Nieuw zijn de voordeur, de meterkast, de radiatoren, de C.V.-ketel, de mechanische ventilatiebox, de wasmachine-aansluiting, de keuken, de binnendeuren, de gecombineerde badkamer met toilet. In de hal en badkamer wordt het plafond iets verlaagd en wit gespoten, omdat hier leidingen bovenlangs lopen.

Als je een appartement koopt op een van de verdiepingen. Wat blijft er dan allemaal bestaand, dus zoals het nu is?

Bestaand, dus niet verder opgeknapt en afgewerkt, zijn de binnenkozijnen, de lichtschakelaars en stopcontacten, de wanden, de dekvloeren en de plafonds. Uiteraard kun je dit wel optioneel laten opknappen of vervangen via de keuzelijst of de inrichtingsklaarpakketten.

Hoe zien de nieuwe badkamers eruit?

In de appartementen bevindt het toilet zich in de badkamer.
In de badkamer komt een toilet en wastafel van Villeroy   Boch en een Grohe wastafelmengkraan en thermostatische douchemengkraan. De vloertegels zijn 15 x 15 cm, kleur antraciet en de wandtegels zijn 15 x 20 cm en worden bijzonder uitgevoerd: 1 wand met een mix van witte, lichtgrijze en antraciet tegels en de overige wanden met witte tegels.

De 3-kamerappartementen worden nieuw gebouwd. Wat heb je daar anders dan op de verdiepingen?

Net als op de verdiepingen zijn de meterkast, de radiatoren, de C.V.-ketel, de mechanische ventilatiebox, de wasmachine-aansluiting, de keuken, de badkamer en de binnendeuren nieuw. Anders dan op de verdiepingen zijn ook de binnenwanden, de dekvloer, de binnenkozijnen, de lichtschakelaars en stopcontacten nieuw. De wanden zijn behangklaar en de plafonds worden voorzien van sausklaar stucwerk.

Hoort er een parkeerplaats bij het appartement?

In de buurt is het vrij parkeren, zowel in de straat als in de directe omgeving is er voldoende parkeergelegenheid. De appartementen hebben geen privé-parkeerplaats.

Hebben de appartementen een buitenruimte?

Alle appartementen hebben een eigen voor- en achtertuin of tenminste 1 balkon. En dan is er natuurlijk ook nog de binnentuin waar je elkaar kan ontmoeten en heerlijk buiten kan zitten.

Wat zijn de prijzen, hoe groot zijn ze en hoe zien de plattegronden eruit?

Vanaf de start verkoop is de volledige informatie terug te vinden op deze site onder ‘for sale’. Ga naar de te downloaden stukken en het interactieve gevelaanzicht. Klik bij het gevelaanzicht op de verschillende huisnummers. De informatie van dat appartement verschijnt in beeld.

Hoeveel koopappartementen zijn er in Your Urban Space?

In totaal telt Your Urban Space 252 koopappartementen, verdeeld over vier gebouwen. De appartementen, 182 in totaal, in Your Us 11, 12 en 13 zijn al verkocht. Your Us 14 telt 70 appartementen en dit zijn dan ook meteen de laatste koopappartementen die in Your Urban Space beschikbaar komen.

Als ik nu een huis koop in Your Us 14, hoe snel kan ik er dan wonen?

We zijn  begonnen met de renovatie. Indien alles volgens planning verloopt zullen alle appartementen uiterlijk in het 3e kwartaal van 2018 klaar zijn. 

Iedere donderdagmiddag is er van 15.30 tot 17.00 uur open huis voor kopers.

Heijmans Bouw is dan aanwezig om vragen te beantwoorden.

Graag vooraf melden bij de modelwoning aan de Trumanlaan 449 voor informatie en veiligheidsattributen. Het betreft een bouwplaats dus helm, hesje en veiligheidsschoenen zijn verplicht.

Locatie appartementen Your Us 14: Trumanlaan 429 t/m 539 en bouwnummers 01- 14 te Utrecht.

ask Us over "huur"

Wanneer zijn de open huizen?

Iedere dinsdagmiddag is er van 16:00 tot 17:30 uur open huis.

Locatie modelwoning : Monnetlaan 1 te Utrecht.

Wanneer worden de huurappartementen in Your Urban Space opgeleverd?

De verwachte oplevering van de appartementen aan de Monnetlaan zal eind december/ begin januari.

Wanneer start de verhuur van de appartementen in Your Urban Space?

De start verhuur van de appartementen aan de Monnetlaan is op 5 december 2017!

De eerste inschrijfperiode is tot maandag 18 december 12.00 uur. U kunt zich daarna bij beschikbaarheid van de appartementen uiteraard nog inschrijven voor deze huurappartementen.

Iedere dinsdagmiddag ben je van harte welkom bij het open huis in de splinternieuwe modelwoning aan de Monnetlaan 1. De openingstijd van het open huis is van 16.00 uur tot 17.30 uur!

Hoeveel huurappartementen zijn er in Your Urban Space?

In totaal telt Your Urban Space 252 huurappartementen, verdeeld over vier gebouwen..

Wat zijn de huurprijzen?

De huurindicatie van de vrije sector huurappartementen is vanaf circa € 890- tot circa € 950,- per maand exclusief servicekosten. 

Wat zijn de woonoppervlakten van de huurappartementen in Your Urban Space?

De woonoppervlaktes van de vrije sector huurappartementen variëren van circa 57m2  begane grond tot circa 74m2 tot 77 m2 op de verdiepingen.

Hebben de appartementen een buitenruimte?

Alle appartementen hebben een eigen tuin of balkon. Bovendien deel je met elkaar de binnentuin, waar je ook lekker buiten kunt zitten.

Zit er een parkeerplaats bij het appartement?

De appartementen hebben geen eigen privé-parkeerplaats. In de straat ven in de directe omgeving is er voldoende parkeergelegenheid. Bovendien is het vrij parkeren.

Met welke kosten moet ik naast de huurprijs nog rekening houden?

Naast de huurprijs betaal je maandelijks ook servicekosten. Vraag de makelaar gerust naar de hoogte van de servicekosten. Dat bedrag is definitief als we starten met de huur. De servicekosten worden o.a. gebruikt voor de schoonmaak en het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten. Voor de nutsvoorzieningen (gas, elektra en water) dien je zelf een contact af te sluiten.

 

Hoe worden de appartementen afgewerkt?

De appartementen worden met een luxe keuken, toilet en badkamer opgeleverd. De luxe hoogglans keuken is voorzien van inbouwapparatuur. De afzuigkap, combimagnetron, geïntegreerde koelkast, gaskookplaat en vaatwasser zijn van het merk M-System (Boretti). De badkamer is anders per woningtype, maar voor alle badkamers geldt dat ze zijn voorzien van een douche met thermosstaatkraan, een Sphinx wastafel met daarboven een vierkante spiegel, wandtegels van 25 x 33 cm en vloertegels van 30 x 30 cm. Het toilet is vrijhangend, ook van Sphinx. De plafonds van de woningen worden voorzien van wit spuitwerk ien de wanden worden met glad behang opgeleverd. Alle kozijnen en deuren worden geschilderd. Bovendien zijn de installaties, zoals de CV, radiatoren en MV nieuw. Het appartement wordt met een laminaat vloer opgeleverd.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om in aanmerking te komen voor een huurappartement in Your Urban Space?

In het inschrijfformulier staat exact beschreven aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een van de huurappartementen. Je dient in ieder geval de volgende recente documenten aan te leveren:

•     Kopie geldig legitimatiebewijs

•     Uittreksel Basisregistratie Personen (dient opgevraagd te worden bij de gemeente waar je woonachtig bent)

•     Originele verklaring van de verhuurder / beheerder / eigenaar / hypotheekhouder van uw huidige woning met bevestiging van goed betalingsgedrag.

Indien je huidige koopwoning is verkocht, dan kun je volstaan met een kopie van de (voorlopige) verkoopakte.

In geval van pensioen:

•     Kopieën van de jaaropgaven van het afgelopen jaar van AOW en/of pensioen

•     3 x recente kopie bankafschrift waarop de storting van uw maandelijkse pensioen en/of AOW zichtbaar zijn

•     Eventueel bankafschrift waaruit eigen vermogen zichtbaar is

Indien je in loondienst bent:

•     Originele werkgeversverklaring(en)

•     3x kopie meest recente salarisstrook van aanvrager

•     3x kopie bankafschrift met vermelding laatste 3 salarisstortingen

Indien je zelfstandig ondernemer bent:

•     Kopie recente accountantsverklaring met balans en winst/verliesrekening over de afgelopen twee jaar

•     Kopie aangifte inkomsten / vennootschapsbelasting

•     Origineel recent uittreksel Kamer van Koophandel

 

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Je kunt je inschrijven zolang er appartementen beschikbaar zijn. Na het indienen van een complete inschrijving beoordelen de makelaars alle documenten op juistheid. Na akkoord vindt de daadwerkelijke toewijzing plaats, hier ontvang je dan spoedig bericht over. Indien er meerdere kandidaten op eenzelfde appartement inschrijven, dan zal de toewijzing plaatsvinden op basis van loting. Wij adviseren om meerdere voorkeurwoningen op het inschrijfformulier te noteren.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om in de vrije sector te huren?

Inkomenseis

Houdt u s.v.p. rekening met de inkomenseis voordat u zich bij ons inschrijft. U dient aan de onderstaande norm te voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor een huurwoning in Your Urban Space.

Niet-zelfstandigen:

· Uw bruto maandsalaris dient minimaal te zijn:

Aantal verdieners / inkomens Duur arbeidsovereenkomst(en) Inkomenseis bruto maandsalaris

1                                             Tijdelijk contract                            3,5 keer de huur

1                                             Onbepaalde tijd                             3 keer de huur

2                                             2 tijdelijke contracten                     3,5 keer de huur

2                                             1 tijdelijk en 1 onbepaalde tijd        3 keer de huur

2                                             Allebei onbepaalde tijd                   2,5 keer de huur

Hierin is huur de maandhuurprijs exclusief servicekosten. Het tweede inkomen mag voor 100% meegerekend worden.

Rekenvoorbeeld: de kale (maand)huurprijs van de woning is € 870,-. U heeft (samen) 1 inkomen met een tijdelijk contract.

Uw inkomen dient minimaal € 3.045 op maandbasis te zijn. (inclusief vakantiegeld).

Zelfstandigen:

Het bruto inkomen is gelijk aan het meerjaarsgemiddelde van de nettowinst (omzet minus bedrijfslasten) uit de bedrijfsvoering. Voor dit bruto inkomen geldt dezelfde inkomenseis als bij “inkomenseis niet zelfstandigen”. Daarnaast wordt er door de huurder een waarborgsom gesteld met een minimum van 3 x de maandhuurprijs exclusief servicekosten.

Een waarborgsom kan van toepassing zijn als het verschil – tussen uw inkomen en de gestelde eis – kleiner is dan 3 maanden de kale huurprijs van de woning. Indien een waarborgsom van toepassing is, dan dient deze vóór sleuteloverdracht te zijn bijgeschreven op rekening van eigenaar. Bij uitblijven van betaling vóór sleuteloverdracht, zal er geen sleuteloverdracht met u plaatsvinden. De waarborgsom wordt gesteld gedurende de gehele huurperiode en is derhalve voor onbepaalde tijd. Over de betaalde waarborgsom ontvangt u geen rente.

Gepensioneerden

Indien u gepensioneerd bent, verzoeken wij u kopieën mee te zenden met het inschrijfformulier waaruit blijkt wat uw bruto

jaarlijkse inkomsten of toeslagen zijn. Wij houden er rekening mee dat gepensioneerden circa 30% minder inkomstenbelasting betalen en met de inkomenseis wordt hier als volgt rekening mee gehouden: jaarinkomen / 100 X 130 = ……. Het bedrag dat hieruit komt, dient u dan te delen door de inkomseis om te zien voor welk bedrag u maximaal kunt huren.

Eigen vermogen

Indien u eigen vermogen heeft en dit vermogen van belang is om mee te rekenen bovenop het inkomen, dan mogen wij  10% van dit vermogen meerekenen als inkomen.

Waarborgsom

Een waarborgsom ter grootte van 1 maand huur is standaard. Een extra waarborgsom kan van toepassing zijn als het verschil – tussen uw inkomen en de gestelde eis – kleiner is dan 3 maanden de kale huurprijs van de woning. De waarborgsom dient  vóór de sleuteloverdracht te zijn bijgeschreven op rekening van eigenaar. Bij uitblijven van betaling vóór sleuteloverdracht, zal er geen sleuteloverdracht met u plaatsvinden. De waarborgsom wordt gesteld gedurende de gehele huurperiode en is derhalve voor onbepaalde tijd. Over de betaalde waarborgsom ontvangt u geen rente.

Koopwoning

Let op: Als u uw koopwoning reeds heeft verkocht, kunnen wij uw inschrijfformulier pas in behandeling nemen zodra de ontbindende voorwaarden van de koopovereenkomst zijn verstreken.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldoen aan de inkomensrichtlijn?

Garantstellingen van ouders is niet mogelijk.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

Het meerendeel van de appartementen in Your Urban Space vallen in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen voor vrije sector woningen.

 

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt, wanneer dit het 2de inkomen betreft, meegenomen in de berekening.

Door hoeveel mensen mag het appartement bewoond worden?

Het appartement is geschikt voor woningdelers. De bewoning is voor maximaal 2 personen exclusief kinderen die tot het gezin behoren. Bij de toetsing wordt rekening gehouden met het hoofdinkomen en in geval van een partner wordt het 2e inkomen voor 100% meegenomen. Na de oplevering van hrt appartement moet(en) de bewoner(s) zich inschrijven bij de Gemeentelijke Basis Administratie.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Hebben de appartementen een berging?

Op de begane grond is een gemeenschappelijke fietsenberging, waar je twee fietsen kunt plaatsen. 

Zijn er winkels in de buurt?

Your Urban Space ligt op steenworp afstand van winkelcentrum Kanaleneiland. Dit is een overdekt winkelcentrum met een zeer gevarieerd aanbod winkels, onder andere Albert Heijn, Jumbo, Hema, een bloemist en dergelijke.

Hoe moet ik de aansluiting van energie en internet regelen?

Alle appartementen hebben eigen meters ten behoeve van gas/water/licht. De verwarming is op basis van een eigen CV ketel. Tijdens de oplevering worden de meterstanden genoteerd, waarmee je je kunt aanmelden bij een energieleverancier. Je televisie- en internetabonnement kun je ook zelf regelen. Zo ben je vrij voor welke partijen je kiest.

Hoe is de aansluiting met het openbaar vervoer en uitvalswegen?

Groot voordeel van Kanaleneiland is dat je niet de hele stad door moet. Je bent echt zo op de A12. Schiphol bereik je in een half uur en Amsterdam neemt 35 minuten in beslag. Rotterdam kost je 40 minuten en Den Haag en Den Bosch hebben een reistijd met de auto van ongeveer drie kwartier. En met de trein reis je natuurlijk ook ideaal. Met 10 minuten fiets je naar Utrecht Centraal. In de buurt stoppen bovendien de bus en de tram.