Heijmans Vastgoed

Aan de Bernadotte- en Marshalllaan komen nieuwbouwwoningen. De bestaande bouw wordt vervangen door grote, energiezuinige nieuwbouwwoningen met tuin en/of groot dakterras. Iets voor jou?

De renovatie koopappartementen van Your Us 11, 12, 13 en 14 in deelplan een en vier zijn verkocht en inmiddels wordt er volop geklust en met plezier gewoond. Leuk al die levendigheid!

In het tweede en derde deelplan zijn mooi afgewerkte appartementen te huur. Je kunt er zo in. Wie weet spreekt de vrijheid en spreekt het gemak je aan? Ga je voor de flexibiliteit van huren? Het is aan jou!

situatieschets

Situatieschets in concept. Aan deze situatieschets kunnen geen rechten worden ontleend.

Nieuwbouwappartementen

Langs de Churchilllaan komen vier schitterende woongebouwen, in ieder district één. Voor het eerste woongebouw aan het Amsterdam-Rijnkanaal heeft niemand minder dan Sjoerd Berghuis van ‘Klunder architecten’ een ontwerp gemaakt. De woontoren wordt een meter of 30 hoog. Als je straks de Prins Clausbrug over rijdt, is het duidelijk: dit is de entree naar een bruisende stad. De materialen die Sjoerd heeft gebruikt voor het ontwerp, zijn natuurlijk en robuust. Beton, veel glas en metselwerk. Deze materialen zie je overal terug in Your Urban Space, waardoor een mooi ensemble ontstaat.

Lichtpunt
De parallelweg aan de Churchilllaan verdwijnt straks en hier maken de auto’s plaats voor bomen en bankjes. Het maaiveld wordt verhoogd. Het niveauverschil tussen het water en de voorzijde van de nieuwbouw wordt met een trap opgelost. De woontoren heeft een prachtige entree aan deze trap én aan de waterkant. ‘Transparantie’ is het sleutelwoord. Overal is er glas. Ook de appartementen hebben verdiepingshoge raampartijen. Bewoners kijken straks schitterend uit en zijn verzekerd van een heerlijk licht huis. 

Nieuw wonen in Your Urban Space. Dit kun je verwachten.

  • mooie appartementen met een balkon of groot terras
  • circa 60 tot 110 m² woonoppervlakte
  • vrije sector huur
  • verdiepingshoge raampartijen
  • stijlvolle entree
overzicht kanaaleiland

koopwoningen

Your US 15 

Op de plek waar nu aan de Bernadottelaan en aan weerszijde van de Marshalllaan kluswoningen staan, komen 24 nieuwbouwwoningen passend in de stijl van de gebouwen in Your Urban Space en dat met een moderne twist. Grote woningen met tuin en/of dakterras, die ook nog eens bijzonder energiezuinig zijn door een EPC van 0. De L-woningen zijn 130 m2 en de XL-woningen 153 m2. De XL-woningen zijn naast het aantal m2 net even anders. Deze hebben een extra grote woonkamer en een werk-/slaapkamer op de begane grond. De verkoop is in volle gang. Klik hier op for sale Your US 15 of dat er nog een voor je bij zit.

Klussen in Your Urban Space
De kluswoningen zijn de eengezinswoningen in Your Urban Space voor particuliere kopersgroepen. Voormalige huurwoningen, waar nog van alles aan moet gebeuren. Zowel van binnen als van buiten. Het betreft alleen de woningen langs de Bernadottelaan. De eengezinswoningen langs de Churchilllaan maken straks plaats voor nieuwbouwtorens.

De eerste 10 kluswoningen liggen aan de Auriollaan en de Bernadottelaan. De gemeente verkocht deze woningen aan 10 enthousiaste huishoudens, variërend van starters, net-geen-starters-meer en gezinnen met jonge kinderen. Met elkaar renoveren zij de woningen naar energieneutrale woningen. Hun visie en missie lees je op de site van Eiland00.

De gemeente verkoopt op dezelfde manier kluswoningen aan de Monnetlaan en de Bernadottelaan. Wanneer hierover meer bekend is, zullen we dat communiceren op deze site en in een digitale nieuwsbrief van Your Urban Space.

Voor dezelfde maandlasten heb ik nu een groter, mooier koopappartement

Na jarenlang met veel plezier samengewoond te hebben met een vriendin vond de 27-jarige Iris Verstraelen het tijd worden voor een eigen plek. Ze had in haar studententijd al in Transwijk gewoond. “Die wijk ligt aan de andere kant van de Beneluxlaan”, legt ze uit en kletst vervolgens gezellig verder.

“Ik woonde daar perfect. Winkelcentrum Kanaleneiland zo dichtbij was ideaal en het is hier heerlijk rustig. Mensen maakten zich wel eens zorgen. “Is het daar wel veilig?”, vroegen ze me. Ik kan je vertellen, ik heb me hier nooit één dag onveilig gevoeld. Toen Your Urban Space 12 voorbij kwam hoefde ik ook niet lang na te denken. Dit klusappartement gaf mij de kans om voor een goede prijs een appartement te kopen dat ik helemaal naar mijn idee kan indelen en afwerken. Ik vind het echt super dat ik nu in mijn eigen plek kan investeren.”

Dit appartement koos Iris
“Ik heb in de modelwoningen rondgekeken en ook het appartement onder mijn appartement heb ik gezien. Op basis daarvan nam ik een optie. Het maakte me toch niet zo veel uit hoe het appartement was afgewerkt. Je moet altijd nog klussen. Het klussen ga ik trouwens zelf doen!”

Foto van Iris met een Heijmans helm

Leuke buren
Iris laat in haar 4-kamerappartement een muur wegbreken, waardoor ze een ruimere woonkamer krijgt. Verder heeft het appartement 2 slaapkamers en een aparte keuken. Het opbouw schakelmateriaal laat ze vervangen door inbouw en ze koos voor een luxere keuken. “Samen met de buren die ik leerde kennen op de ontmoetingsdag hebben we al een stukadoor geregeld. Zo leuk om nu al te weten wie je buren zijn. We zien elkaar op de kijkdagen die elke 1e donderdag van de maand worden georganiseerd.”

Ik kan niet wachten
“Over een maand krijg ik de sleutel. Ik kan niet wachten. Een bijzonder moment. Straks fiets ik zo naar de stad of het station. Ik kan ook de tram nemen. Dat is ook zo ideaal aan Kanaleneiland. Je woont hier heel centraal en dat is handig, mocht ik nog eens van baan veranderen. Nu werk ik met veel plezier als pensioenjurist in Zeist, maar je weet nooit wat de toekomst brengt.” 

Mijn eigen plek waar ik in kan investeren

Foto van een klussende Otto

Een jaar of 6 geleden verruilde Otto de Jong (30) het ‘saaie’ Zwolle voor het levendige Utrecht, waar veel vrienden woonden. Eerst huurde hij een kamer, later verhuisde hij naar Kanaleneiland. Dat beviel zo goed dat hij besloot een 4-kamerappartement te kopen in Your Urban Space 11. Het gebouw aan het kanaal! Enthousiast vertelt hij over zijn ervaringen.

“Ik huurde voor Utrechtse begrippen al heel goedkoop een antikraakwoning. En nu kon ik voor dezelfde maandlasten een veel mooier en groter appartement kopen met uitzicht op het water. Een goeie zet dus. Inmiddels woon ik er een paar maanden. Van de 3 slaapkamers heb ik er 2 gemaakt. Af is het nog niet. Ik doe steeds een beetje.”

Alles in de buurt en de snelweg dichtbij
“Kanaleneiland is de perfecte uitvalsbasis. Veel mensen denken dat het ver van de stad ligt. Dat is niet zo. Je fietst in een kwartier naar hartje Utrecht. Verder is hier een prima winkelcentrum. Hoewel ik liever mijn boodschappen doe bij de Marokkaanse groenteboer en slager om de hoek. Daar maken ze nog gezellig een praatje met je en kennen ze je: “Hé Buurtman!” Verder vind ik het ideaal dat je hier gratis kunt parkeren en dat je zo op de snelweg bent. Ik ben razendsnel in Amsterdam en andere steden.”

Zelf klussen
“Ik heb het appartement helemaal zelf opgeknapt met hulp van vrienden en ouders. De bestaande keuken heb ik iets laten uitbreiden. Het voordeel van dit appartement is dat ik het helemaal naar mijn eigen smaak en idee kon indelen en inrichten. De binnentuin is net klaar en zal binnenkort samen met onze toekomstige ‘tuinhuiskamer’ tijdens een BBQ voor alle bewoners van Your Us 11 en 12 officieel geopend worden. Ik hoop dat we er dan met z’n allen veel gebruik van gaan maken net zoals vroeger. Toen werden er door de creatieve, ondernemende bewoners allerlei initiatieven genomen om het met elkaar gezellig te hebben.”

Leuk om te weten
Tot slot vertelt Otto nog over zijn muzikale betrokkenheid bij Kanaleneiland. “Door het voormalig projectbureau ‘Eiland 8’ werd een initiatief gestart om muzikale talenten bij elkaar te brengen. Dat resulteerde in Knalland. Een groep mensen met wie ik een prachtige tijd heb gehad. We maakten 2 cd’s en stonden op grote podia in Utrecht. Zoals ik nu kan beoordelen, ben ik de enige die hier een huis heeft gekocht. Maar wie weet wat de toekomst brengt. Ik ben in ieder geval heel blij met mijn eigen koopappartement in Utrecht! Volop genieten.”

Thuiskomen in Kanaleneiland